Да бъдем в тон с Европа

EU flag-Erasmus+_vect_POS

Новият ни проект по програмата „Еразъм+“

 

Сайт на проекта

През ноември 2016 г. екип от 5 учители участва в първата проектна среща в Италия.

През декември – януари учениците ни работиха по създаването на предложение за лого на проекта. 5-членна комисия избра най-добрите 3 от постъпилите 51 предложения. Българското предложение за лого на проекта ще бъде Предложение №1 – рисунката на Цветан Цветанов от IVг клас.

Авторът й ще получи и награда.

1-BG

Награди ще получат и авторите на предложение №2 – Ралица Ромелова от IVг клас

2-BG

 

и на предложение №3 – Цветомир Видков от IVб клас.

3-BG

Награда за оригинална идея се присъжда на Антониа Каменова  от VIг клас.

Комисията присъди и две поощрителни награди:

Евелина Иванова – IVв клас

Симона Росенова – IVа клас


Добра новина:

Рисунката на Цветан бе избрана за лого на проекта от жури от 35 учители от 7 европейски училища. Ето го и проектното лого:

Награждаване на победителите – щракнете върху снимката, за да видите следващата:


В началото на април 2017 три четвъртокласнички и 2 учители участваха в дейности за учене и преподаване в Заламеа де ла Серена в Испания. Там заедно със своите съученици от Италия, Испания, Естония, Литва, Полша учениците участваха в разучаването и изпълнението на мелодията на проекта и в международен концерт, на който представиха българската национална носия и народни песни.

Впечатления на Елеонора Цветкова – учител, участвал в дейностите  в Испания.

А ето го нашия победител, облечен в тениската на проекта с логото, изработено от него, подарена от партньорите ни от Заламеа де ла Серена, Испания:

През месеците май и юни учители и ученици работиха върху изучаването, събирането на материали и създаването на презентации за:

  • исторически и географски факти за нашата страна;
  • музикални жанрове,
  • традиционни инструменти,
  • композитори на България.
    В часовете по английски език учениците от седми клас преведоха презентациите на английски език, след което ги публикувахме на сайта.
  • Презентациите могат да бъдат видяни на сайта на проекта.

През лятото на 2017 г. работата продължи с композиране на мелодия на проектния химн.
През септември направихме запис на нашето предложение за химн. Направихме и по 1 CD за всеки партньор с видеа, ноти, транслитерация и превод на англййски на 2 български народни песни. На дисковете записахме и химна на проекта.

През октомври 2017 г. 5 учители участваха във втората TPM, проведена в Руйена, Латвия. Там всички предложения за химн бяха прегледани и за химн на проекта бе избран химнът, предложен от Латвия. Разменихме си дисковете с песни, които ще разучаваме в училищата. По решение на всички партньори и след консултация с Националните агенции бе посетено и училището на партньорите ни от съседна Естония. Концерт, изпълнение на предложението на Естония за проектен химн, посещение на мястото за концерти край Талин бяха част от програмата на проектната среща в Естония.

Една от най-приятните изненади от латвийските ни приятели бе тортата с логото на проекта, направена от родител на участник в проекта. Освен че беше много красива, тортата се оказа и вкусна, приготвена изцяло с домашни продукти:

БРОШУРА за работата ни през първата година на проекта:

LTE-brosure